tisdag 22 februari 2011

Sur

som i surdeg. Sitter här och väntar med spänning på att min första surdegs deg ska jäsa..... 2,5 tim ska den jäsa.... sen ska jag dela på degen, lägga dom blivande limporna i brödformar och så ska den jäsa 1,5 tim. till. =) Det blir nattmackor idag skulle jag tro.

Det är min kära vän Mia som "lurade" på mig en burk vetesurdeg. Och lättlurad som jag var så tog jag emot burken... har dock aldrig förut bakat på surdeg så igår blev det lite paniksamtal till A-L för lite "pepptalk", recept och moraliskt stöd. Jag förvarnade henne om att jag kanske ringer ifall att allt inte går som det ska. Men men , jag tänkte att jag provar.... det kan ju inte bli mer än galet och det är ingen katastrof om jag måste slänga lite deg. Så då har jag satt igång en deg, det är tänkt att bli Manhattan sourdough... =) .

Så om gud vill och skorna håller så fikar vi goda nattmackor här ikväll/natt .

1 kommentar:

Mia sa...

Jag lovar min vän allt du gör blir gått och bra så ni kommer äta supergoda Manhattan sourdough till nattmackor, Har jag lyckas så gör du de. Vad ska vi sen hitta på och testa du och jag. Jag kommer på torsdag =)